Köp- och leveransvillkor.

Vi på Tobakonline.nu har som mål att alltid ge professionell och hög service till våra kunder. Nedan följer de köpvillkor som vi arbetar efter och som överensstämmer med gällande lagstiftning och våra egna riktlinjer.

Priser - Alla priser är som standard i SEK inkl 25% moms. Priset som gäller är det som är angivit den dag kunden gör sin beställning. Man kan på sidan ändra så att priserna visas inkl. moms.

Beställning - Tobakonline.nu behandlar personuppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL). Minderåriga (under 18 år) får ej genomföra köp utan målsmans godkännande.

Bekräftelse - När vi mottagit din beställning skickar vi dig snarast en bekräftelse per e-post med information om din beställning. Det är bra om du sparar orderbekräftelsen för att ha till hands vid eventuella kontakter med kundservice@tobakonline.nu

Betalning - Det går bra att betala via:

-Klarna Checkout: I samarbete med Klarna erbjuder vi faktura, kortbetalning, delbetalning & direktbetalning.

- Kortbetalning via Textalk: VISA eller Mastercard. (Inga avgifter tillkommer)

Fraktavgift – Fraktavgiften inom Sverige tillkommer med 59 kr inkl. moms. Beställningar över 999 kr skickas fraktfritt. 

Leveranstid - Beräknad leveranstid är ca 4 - 5 helgfria arbetsdagar. Om en beställd vara är restnoterad meddelar vi dig beräknad leveranstid för att godkänna senare leverans eller makulera beställningen.

Leveransförseningar - kan t ex ske när en leverantör inte kan fullfölja sina leveransförpliktelser emot oss. Om det inträffar frånsäger vi oss ersättningsansvar till kunden för den skada som förseningen orsakat. Vi meddelar alltid kunden om leveranstiden kraftigt avviker från den vi uppgivit.

Transport - Vi använder oss av Posten eller DHL när vi skickar varor. Om varan kommer bort eller att du vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad, ska du omedelbart anmäla detta till Posten. Om Posten ej åtager sig skadeansvaret kontaktar du oss. Vi skickar för närvarande endast produkter inom Sverige, Danmark och Finland.

Transportrisken - Tillsammans med vår fraktpartner står vi för transportrisken dvs säga risken för att varan skadas eller kommer bort under transporten från vårt lager till dig. Du och transportföretaget står för risken vid ev retur till oss.

Reklamation - Om en vara är felaktig, defekt eller felexpedierad, var vänlig
kontakta oss för vidare detaljinstruktioner. Felaktig eller skadad vara ska reklameras inom 14 dagar. Vid återsändelse av en vara står
Tobakonline.nu för frakten och eventuell ersättningsleverans. Varan ska återsändas väl emballerad och i originalförpackning med bifogad beskrivning av felaktigheten. Om varan skadas eller kommer bort då kunden (du) återsänder den är kunden (du) betalningsansvarig.

I det fall kunden har gjort en felbeställning och vill att Tobakonline.nu skall återta produkten debiteras kunden (du) 20 % av ordervärdet samt fraktkostnad.

Ångerrätt - Enligt Distansavtalslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan och utan speciell anledning. Vid utnyttjande av Ångerrätt/ Öppet köp betalar kunden för frakten. Ångerrätt och Öppet köp gäller inte då varor inte kan återlämnas i omonterat, obrukat och oskadat skick. Skulle du få en hem en felaktig vara eller en vara som blivit felaktigt expedierad så betalar vi frakten. I samförstånd med dig hittar vi lämpligaste återbetalningssättet för returen.

Force Majeure - Tobakonline.nu är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse i detta avtal om underlåtenheten har sin grund i befriande omständigheter enligt nedan och omständigheten försvårar, förhindrar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet ska anses vara bl. a myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, strejk, brand eller översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. I force majeure ingår också myndigheters beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t ex restriktioner, varningar, försäljningsförbud etc.

Förbehåll - Tobakonline.nu reserverar sig för eventuella skrivfel och ändringar av tekniska data som är utanför vår kontroll. Av tekniska skäl kan det vara svårt att återge exakta färgnyanser på vissa produkter.

Om du har någon fråga är du alltid välkommen att skriva, ringa eller e-posta dina frågor till oss.